Protecție DDos

Adrian Agoston - Director Tehnic

Protecție DDos

ArborNet Protector

Datorită localizării serverelor Hostico în unul din cele mai performante și profesioniste centre de date din lume și anume GTS Telecom, clienții Hostico de găzduire web beneficiază de echipamente de ultimă generație. Alte avantaje sunt localizarea centrului de date în București, Romania, și conexiunea directă cu restul centrelor de date GTS Telecom din întreaga lume.

Echipamentele de protecție nu sunt limitate la aplicații de server. Hostico beneficiază de echipamentele de protecție special concepute pentru mitigarea atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS). În ceea ce privește atacurile de tip DDoS, cea mai recentă soluție oferită în această privință sunt sistemele de protecție ArborNet, sisteme disponibile acum și clienților Hostico.

Despre DDoS

Atacul de tip DDoS este tentativa de a suprasolicita resursele sau rețeaua unui echipament cu scopul de a întrerupe comunicarea echipamentului cu utilizatorii acestuia.
Distributed Denial of Service (DDoS) reprezintă acțiunea simultană a mai multor sisteme externe de a trimite cereri ce necesită un raspuns exponențial din partea sistemului țintă, cauzând astfel imposibilitatea utilizării serviciilor oferite de sistemul țintă în parametrii ideali de către utilizatorii ei legitimi.

Inundarea sistemului țintă cu cereri provenite din multiple surse, conduce la suprasolicitarea serviciilor/rețelei și adesea la imposibilitatea de a face față acestora. Soluția oferită de ArborNet în acest caz este depistarea traficului nelegitim și mitigarea acestuia fără obstrucționarea traficului legitim. Sistemul Arbor are abilitatea de a identifica astfel de atacuri automat, în timp real, și de a le bloca asigurând continuitatea activităților fără întreruperi.
Sistemul Arbor Protector protejează împotriva mai multor tipuri de atacuri de la mari consumatoare de bandă asupra protocoalelor 'network layer', precum inundări TCP sau UDP, până la cele mai puțin consumatoare ce generează o suprasolicitare a resurselor alocate unui serviciu la nivel 'application layer', ex: HTTP, DNS, FTP sau VoIP.

Publicat la 10-Februarie-2011

×
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie