Protecţie DDos

Adrian Agoston - Director Tehnic

Protecţie DDos

ArborNet Protector

Datorită localizării serverelor Hostico în unul din cele mai performante şi profesioniste centre de date din lume şi anume GTS Telecom, clienţii Hostico de găzduire web beneficiază de echipamente de ultimă generaţie. Alte avantaje sunt localizarea centrului de date în Bucureşti, Romania, şi conexiunea directă cu restul centrelor de date GTS Telecom din întreaga lume.

Echipamentele de protecţie nu sunt limitate la aplicaţii de server. Hostico beneficiază de echipamentele de protecţie special concepute pentru mitigarea atacurilor de tip Distributed Denial of Service (DDoS). În ceea ce priveşte atacurile de tip DDoS, cea mai recentă soluţie oferită în această privinţă sunt sistemele de protecţie ArborNet, sisteme disponibile acum şi clienţilor Hostico.

Despre DDoS

Atacul de tip DDoS este tentativa de a suprasolicita resursele sau reţeaua unui echipament cu scopul de a întrerupe comunicarea echipamentului cu utilizatorii acestuia.
Distributed Denial of Service (DDoS) reprezintă acţiunea simultană a mai multor sisteme externe de a trimite cereri ce necesită un raspuns exponenţial din partea sistemului ţintă, cauzând astfel imposibilitatea utilizării serviciilor oferite de sistemul ţintă în parametrii ideali de către utilizatorii ei legitimi.

Inundarea sistemului ţintă cu cereri provenite din multiple surse, conduce la suprasolicitarea serviciilor/reţelei şi adesea la imposibilitatea de a face faţă acestora. Soluţia oferită de ArborNet în acest caz este depistarea traficului nelegitim şi mitigarea acestuia fără obstrucţionarea traficului legitim. Sistemul Arbor are abilitatea de a identifica astfel de atacuri automat, în timp real, şi de a le bloca asigurând continuitatea activităţilor fără întreruperi.
Sistemul Arbor Protector protejează împotriva mai multor tipuri de atacuri de la mari consumatoare de bandă asupra protocoalelor "network layer", precum inundări TCP sau UDP, până la cele mai puţin consumatoare ce generează o suprasolicitare a resurselor alocate unui serviciu la nivel "application layer", ex: HTTP, DNS, FTP sau VoIP.

Publicat la 10-Februarie-2011

×
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează şi procesează cookie-uri pentru funcţionalitate, securitate, analiză trafic şi îmbunătăţirea uzabilităţii portalului.

detalii cookie