0

Ce este și cum folosesc ping în Windows ?

Publicat de Cătălin Adrian la 2019-May-30
Acest articol explică ce este și cum se foloseste unealta PING din CMD Windows
Tutoriale Tehnic ping • online • windows • domeniu • hosting

Ping este o utilitate de bază pentru diagnostic în rețea, folosită pentru a determina dacă un calculator sau server aflat la distanță este sau nu online.

Acesta funcționează prin trimiterea de pachete mici de date către serverul destinație și ulterior așteaptă un răspuns de la acesta.

Comanda ping se efectuază din fereastra Command Prompt a Windows-ului accesând meniul Start și tastând în căsuța de căutare CMD.

Comanda ping din cmd windows

Se selectează rezultatul, iar în fereastra ce se va deschide se tastează comanda : ping domeniultau.ro (in exemplul de față hostico.ro)după care se apasă Enter .

Tastarea comenzi ping nume de domeniu

Dacă serverul este online se va obține un raport de forma:

Raport la comanda ping dacă server este online

Aceasta denotă ca serverul este online și a răspuns solicitării în 43 de milisecunde.

În cazul în care serverul este offline în loc de acest răspuns se va primi Ping Timeout.

Ping timeout nu inseamnă întotdeauna că serverul este offline. Mai există varianta în care IP-ul dumneavoastră este blocat de către firewall-ul acestuia, există un blocaj pe rețea înainte să ajungă în server sau serverul ignoră pur și simplu PING-ul.

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie