2

Creare unei baze de date în panoul cPanel

Publicat de Robert Sztrastyuk la 2018-Jun-13
În acest articol parcurgem pașii pentru crearea bazelor de date în panoul cPanel
Hostico Play

Introducere

În acest tutorial vă vom prezenta pașii necesari pentru crearea bazelor de date MySQL în panoul cPanel.

Cerințe

Datele de autentificare ale pachetului de găzduire.

Pași

  • Se accesează panoul de administrare cPanel, se efectuează logarea cu datele de administrare (utilizator/parolă) furnizate de către Hostico, iar după logarea reușită se merge la secțiunea Databases din care vom da click pe MySQL Databases.

MySQLdatabases cPanel

- Ajunși acolo, vom observa câteva secțiuni:

Create New Database → se pot crea baze de date noi care vor avea ca prefix utilizatorul contului cPanel, partea editabilă are limita de 54 caractere.

Create New database cPanel

Modify Databases → se pot face câteva verificări automate pentru posibilele erori în baza de date selectată, apăsând pe butonul Check Database, sau o reparare a acelei baze de date apăsând butonul Repair Database.

Repararea de către sistem a bazei de date se poate realiza atunci când de exemplu ea are un anumit tabel corupt, tabel care va fi evidențiat ca fiind cu probleme după verificarea efectuată prin utilizarea butonului Check Database.

Modify databases cPanel

Current Databases → arată bazele de date active ce au fost deja create, mărimea acestora în cont (necomprimate), utilizatorii bazelor de date atașați acestora, utilizatori cărora le-au fost acordate privilegiile necesare (citire și scriere de informații în tabelele respective), precum și opțiunile de ștergere utilizator, redenumire/ștergere bază de date.

Current Databases cPanel

Mysql Users → permite crearea de utilizator și parolă pentru el, utilizator care va fi atașat pe baza de date.

Utilizatorul bazei de date va avea și el prefix, iar partea editabilă are limita de 7 caractere.

MySQL Users add new user

Add User To Database → opțiune prin care se atașează și se oferă permisiunile de scriere/citire (ALL PRIVILEGES) acelui utilizator către baza de date selectată

All privileges add user to database

Current Users → arată utilizatorii actuali de bază de date creați  cu posibilitatea de a schimba pentru fiecare utilizator în parte parola cu care ei se conectează și posibilitatea de a-i redenumi sau a-i șterge.

Current Users cPanel

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie