0

Editarea unei zone înregistrări DNS de tip MX folosind WHM

Publicat de Sebastian Szlivka la 2018-Sep-25
În acest articol vom prezenta pașii necesari pentru editarea unei înregistrări DNS de tip MX folosind WHM
Tutoriale DNS zone • whm • mx
Hostico Play

Introducere

 • Serviciul DNS (Domain Name Service) convertește numele de domenii care pot fi citite de oameni (de exemplu, example.com) la adresele IP care pot fi citite de calculator (de exemplu, 192.0.32.10). DNS se bazează pe "zone DNS" care există pe server. pentru a converti numele de domeniu la adresele IP.
 • WHM oferă posibilitatea de a modifica o înregistrare DNS de tip MX . Această funcționalitate este oferită de DNS Functions, mai exact MX Entry Editor.

Cerințe

 • Datele de autentificare WHM. Aceste date se pot găsi în email-ul cu datele de administrare ale contului de reseller sau al VPS-ului cu cPanel/WHM.

Pași

 • După autentificarea în panoul WHM în partea stângă  a paginii vom merge spre secțiunea DNS Functions și vom face click pe MX Entry Editor. Alternativ,  putem să căutam acest meniu folosind câmpul de căutare din partea stângă sus.

Edit MX Entry în panou WHM

 • Pe următoarea pagină vom alege domeniul pentru care dorim să facem modificările.

Domeniu MX Entry Editor

 • În următoarea pagină în partea de sus vom putea alege unde anume dorim să rutăm email-urile:

  Local Mail Exchanger (serverul de email folosit este local) - server-ul de email folosit va fi cel local
  - serverul de email folosit va fi cel extern, dar în cazul în care serverul extern este indisponibil, se va folosi cel local.
  - serverul de email folosit va fi unul extern, conform înregistrărilor MX.
 • În partea de jos a paginii la secțiunea MX Entries vom putea adăuga noi înregistrări MX și putem să modificăm sau să ștergem cele existente. Dacă dorim să orientăm email-urile spre un alt server de mail, vom adăuga înregistrările MX aferente.  Tabelul cu MX-urile existente va conține următoarele coloane :
  TTL - time to live
  Priority - prioritatea serverului de mail
  MX Destination - adresa serverului de email.
 • Pentru a adăuga o înregistrare nouă vom face click pe Add Another MX Entry Field. În rândul care va apărea vom putea adăuga informațiile serverului de mail.
 • O dată ce routarea si înregistrările MX au fost setate, vom face click pe butonul Save de la baza paginii pentru confirmarea setărilor.

Salvare înregistrari MX Entry

 • Dacă totul a decurs fără probleme vom fi întâmpinați de un mesaj de succes, ca în imaginea de mai jos.

Setare cu succes MX Entry pe domeniu

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie