0

Setarea permisiunilor pe fișiere și foldere folosind FileZilla

Publicat de Sebastian Szlivka la 2018-Sep-12
În acest articol vom prezenta pașii necesari pentru a modifica permisiunile pe fișierele și folderele de pe găzduire
Hostico Play

Introducere

  • Pot exista situații în care va fi nevoie să schimbăm permisiunile pe fișierele sau folderele de pe găzduire. Acest lucru poate fi necesar dacă o aplicație sau un site ne cere acest lucru, dacă dorim să blocăm sau să limităm accesul pe un fișier sau un folder și așa mai departe. Permisiunile pot fi schimbate prin două moduri: fie folosind un client FTP, fie folosing managerul de fișiere oferit de panoul de control. În acest tutorial vom prezenta varianta prin FTP cu FileZilla.

Cerințe

  • Clientul FTP FileZilla instalat.
  • Datele de autentificare FTP, disponbile în email-ul cu datele de administrare.

Pași

  • Va trebui să ne conectăm la găzduire folosind FileZilla. Un tutorial cu pașii detaliați se poate găsi pe următorul link Conectarea la fișiere folosind clientul FTP FileZilla
  • O dată conectați la găzduire fișierele vor fi listate în chenarul din partea dreaptă jos. Pentru a modifica permisiunile vom merge spre folder-ul sau fișierul dorit, vom face click dreapta , după care selectăm File Permisions...

File Permissions info.php

  • În coloana cu denumirea Permissions vom putea vedea permisiunile actuale ale fișierului sau folder-ului selectat în format octal.
  • În fereastra ce va apărea vom avea posibilitatea de a face setările dorite. Putem să bifăm chenarele pentru permisiuni de Read, Write sau Execute, pentru fiecare tip de utilizator User, Group sau Other. Alternativ putem să setăm permisiunile în mod cotal folosind câmpul Numeric value (în general aplicațiile care cer permisiuni speciale, ne oferă numărul care trebuie setat).
  • După efectuarea setărilor vom face click pe butonul Ok.

Change file attributes

  • Dacă totul a decurs fără probleme vom primi o notificare în chenarul de raportare FileZilla din partea de sus a aplicației.

Raport FileZilla

!

În cazul în care după citirea și parcurgerea pașiilor prezentați în articol nu reușiți să finalizați cu succes acțiunea descrisă, nu obțineți rezultatul dorit ori în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri suplimentare vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

!
pixel
AwesomeChat by Hostico
×

Hostico utilizează, colectează și procesează cookie-uri pentru funcționalitate, securitate, analiză trafic și îmbunătățirea uzabilității portalului.

detalii cookie