Noi funcționalități introduse la nivelul serviciilor de găzduire și a contului de client

 
Află totul despre noutătile implementate în cadrul pachetelor de găzduire web, și funcționalitățile aduse contului de client HosticoHosticoblogPublicat la 01/03/2021 de Mark Dohi
Servicii & Funcționalități

Periodic obișnuim să ne prezentăm în fața clienților cu noi servicii și funcționalități, utilizarea și implementarea de noi tehnologii precum și unelte de administrare care economisesc timp și sporesc securitatea și protecția datelor.

Plata Recurentă

Datorită unei cereri ridicate de-a lungul timpului, am decis implementarea unui sistem de plată automată (recurentă), pentru toți utilizatorii care optează în favoarea plăților realizate prin cardul bancar.
Starea plății recurente poate fi administrată în mod individual pentru fiecare serviciu deținut la Hostico prin intermediul funcționalității prezente în contul de client.
Tranzacțiile vor fi realizate automat în zilele în care se trimit notificări de plată, iar dacă nu sunt fonduri suficiente în contul aferent cardului bancar, plata va fi încercată din nou în următoarea zi.
Pentru ca plata recurentă să fie activată pe un serviciu, va fi necesar ca prima factură proformă să fie achitată manual, astfel procesatorul de carduri va salva datele cardului folosit pentru încasarea automată a următoarelor sume.

În cazul în care doriți modificarea cardului utilizat pentru recurență, cardul a expirat sau a fost pierdut se poate dezactiva recurența, iar următorul card utilizat la plata proformei va lua locul cardului vechi.
Informațiile complete legate de funcționalitate și activarea recurenței le găsiți în articolele:

Imunify360

Securitatea Web reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba de un Website. Datorită acestui fapt, am decis să implementăm gratuit pe toate pachetele de tip partajat (shared) sistemul modular Imunify360.
Serviciul sporește securitatea site-ului considerabil, utilizând o arhitectură de apărare pe mai multe straturi care asigură identificarea și înlăturarea amenințărilor, respectiv blocarea atacurilor de tip "brute force" într-un timp foarte scurt.

Protecția pe straturi multiple prezintă următoarele avantaje:

  • scanare malware în timp real pentru fișierele încărcate prin intermediul aplicațiilor web, respectiv clienților FTP
  • firewall pentru serverul web cu reguli de securitate actualizate periodic
  • firewall global cu blocaje implicite pe IP-uri clasificate ca fiind problematice

Node.js

Venim în întâmpinarea dezvoltatorilor JavaScript prin implementarea Node.js pe pachetele de găzduire Business și Reseller.
Versiunile Node.js oferite momentan sunt 6.x, 8.x, 9.x, 10.x, 11.x, 12.x și 14.x activarea de noi versiuni, respectiv dezactivarea celor vechi fiind făcută în viitor în conformitate cu avansul tehnologiei.
Pentru modalitățile de accesare și utilizare Node.js prin intermediul cPanel pot fi vizualizate articolele: cPanel partajat, respectiv cPanel VPS.

Unelte de administrare WordPress și Magento

Pentru utilizatorii mai tehnici sau dezvoltatori de site-uri web oferim posibilitatea utilizării WP-CLI și n98-magerun în vederea administrării aplicațiilor din linia de comandă. Acestea permit efectuarea de diverse operațiuni disponibile de regulă doar prin intermediul panoului de control al aplicației în urma autentificării. Folosirea liniei de comandă facilitează administrarea mai multor aplicații și scade timpul alocat acestor sarcini.

Terminal

Vom păstra politica în ceea ce privește accesul SSH pe serverele care dețin conturi partajate, însă vom oferi acces la terminalul cPanel clienților deținători de pachete Business și Reseller care doresc să utilizeze Node.js, uneltele de administrare WordPress sau Magento, precum și pentru dezvoltatorii care necesită acces la Composer.
Accesul la terminal va fi oferit doar pe bază de solicitare și în funcție de nevoile solicitantului pe perioade determinate sau nedeterminate.

PHP 8

Ultima versiune majoră a PHP, a fost implementată pe serverele Hostico, putând astfel fi selectată pe toate pachetele de găzduire.
Actualizarea aduce o mulțime de optimizări la nivelul limbajului de programare cu multiple posibilități de personalizare.

Versiunea PHP nu va fi modificată pentru web site-uri, acest proces putând fi realizat prin intermediul panourilor de control.
Schimbarea versiunii PHP este detaliată în următoarele tutoriale specifice tipului de găzduire sau a panoului de control utilizat:

Apache Cache / Server side caching

Pe lângă caching-ul oferit implicit pentru aplicațiile PHP, prin intermediul PHP Opcache și cel opțional pentru MySQL, respectiv PostgreSQL prin intermediul Memcached oferim acum posibilitatea activării caching-ului și la nivel de server web.
Acest lucru este disponibil prin intermediul plugin-ului Apache Cache regăsit în cPanel.
Activarea va duce la salvarea paginilor procesate și redate vizitatorilor în vederea eliminării nevoii de reprocesare a acestora, ducând implicit la scăderea nivelului de resurse utilizat și a timpului de răspuns, precum și creșterea vitezei de încărcare a site-urilor și a numărului de vizitatori simultani.

Modificare tarife

De-a lungul timpului am crescut în permanență calitatea serviciilor oferite prin dezvoltarea sau implementarea de noi servicii și funcționalități precum și prin investiții constante în flota de echipamente și conectivitate care au dus implicit la creșterea resurselor oferite pentru pachetele de găzduire.
Această îmbunătățire constantă a serviciilor, dovedită și prin noile caracteristici menționate anterior, a avut loc concomitent cu creșterea echipei de asistență și instruirea membrilor acestora în vederea creșterii nivelului de profesionalism și promptitudine pe toate cele trei canale de comunicare (chat, mail/ticket, telefon).
Dezvoltarea și îmbunătățirea a fost posibilă până de curând fără modificarea tarifelor de bază ale pachetelor de găzduire sau eliminarea domeniilor gratuite oferite la achiziționare.
Dacă au existat lansări de oferte, respectiv configurații noi în ceea ce privește pachetele de găzduire, acestea nu au afectat tarifele pachetelor de găzduire anterioare.

La penultima modificare de tarif cPanel, panoul de control folosit pe serverele partajate am suportat integral costurile. Ultima majorare anunțată în ianuarie ne obligă să modificăm tariful de bază al fiecărui pachet de găzduire partajat.
Mai exact, tariful lunar al fiecărui pachet de găzduire partajat va fi majorat cu 1€/lună.
Modificarea de tarif va veni însă cu o compensare din partea noastră la capitolul resurse alocate conturilor de găzduire la nivel de spațiu de stocare, CPU și RAM în funcție de caz.
Deținătorii tipurilor de pachete de găzduire Mini, Midi, Maxi (Personal, Business și Reseller) - vor fi migrați pe noile pachete de tip Start, Business și Reseller cu resursele aferente noilor tarife.
În ceea ce privește deținătorii VPS-urilor cu licențe cPanel respectiv Plesk, din păcate creșterea tarifelor licențelor se va reflecta în mod direct în tarifele pe care aceștia le vor avea de achitat pentru licențele software.

Noile configurații respectiv tarife vor intra în vigoare începând cu 08.03.2021 pentru comenzile noi, iar începând cu 15.04.2021 vor intra în vigoare pentru toate configurațiile activate înainte de 08.03.2021.
Clienții care au achitat în avans servicii de găzduire, respectiv licențe cPanel sau Plesk vor trebui să achite noile tarife doar la următoarea facturare sau reînnoire a serviciului.

În ultima perioadă au existat de asemenea schimbări privind tarifele practicate pentru înregistrarea, reînnoirea și transferul domeniilor de către regiștrii furnizori ai extensiilor aferente.
Pentru a ne alinia acestor schimbări vom efectua și noi modificări în ceea ce privește tarifele practicate pentru aceste operațiuni.
O altă modificare în cadrul tarifelor domeniilor va fi echivalarea taxelor de transfer cu taxele de înregistrare. Taxele de transfer pentru majoritatea extensiilor erau mai mici cu 1 euro față de taxele de înregistrare, însă acum suma va fi modificată pentru a fi egală cu taxa de înregistrare.

Tabelele de mai jos indică modificările aduse atât tarifelor cât și configurațiilor pachetelor de găzduire shared, precum și noile tarife practicate pentru licențele cPanel sau Plesk, cât și înregistrări respectiv reînnoiri domenii.

Pachete de găzduire
Pachet
Tarif Curent
Tarif Nou
Start
0.99€
1.99€
Business
4.99€
5.99€
Reseller
9.99€
10.99€

 

Noi Configurații

Start Web Hosting
Configurație curentă
Configurație nouă
Spațiu - 2.5GB
Spațiu - 5GB
CPU - 75%
CPU - 100%
RAM - 768MB
RAM - 1024MB
nProc - 35
nProc - 50
EP - 20
EP - 25
I/O - 4MB/s
I/O - 5MB/s

 

Business Web Hosting
Configurație curentă
Configurație nouă
CPU - 150%
CPU - 200%
RAM - 1536MB
RAM - 2048MB
nProc - 70
nProc - 100
EP - 40
EP - 50
I/O - 8MB/s
I/O - 10MB/s

 

Reseller Web Hosting
Configurație curentă
Configurație nouă
CPU - 150%
CPU - 200%
RAM - 1536MB
RAM - 2048MB
nProc - 70
nProc - 100
EP - 40
EP - 50
I/O - 8MB/s
I/O - 10MB/s

 

Reconfigurare pachete Personal
Pachet Curent
Pachet Nou
Tarif Curent
Tarif Nou
Personal Mini
Start
0.99€
1.99€
Personal Midi
Start (+1 Addon)
1.99€
2.49€
Personal Maxi
Start (+5GB, +2 Addon)
3.49€
3.99€

 

Reconfigurare pachete Business
Pachet Curent
Pachet Nou
Tarif Curent
Tarif Nou
Business Mini
Business
4.99€
5.99€
Business Midi
Business (50GB stocare)
9.99€
10.99€
Business Maxi
Business (100GB stocare)
19.49€
20.99€

 

Reconfigurare pachete Reseller
Pachet Curent
Pachet Nou
Tarif Curent
Tarif Nou
Reseller Mini
Reseller
9.99€
10.99€
Reseller Midi
Reseller (60GB stocare)
19.99€
20.99€
Reseller Maxi
Reseller (90GB stocare)
29.99€
30.99€

 

Tarif licențe
Licență
Preț curent
Preț nou
cPanel - 5 conturi
14€
15.99€
cPanel - 30 conturi
19€
21.99€
cPanel - 50 conturi
-
31.99€
cPanel - 100 conturi
34€
39.99€
cPanel - 150 conturi
38€
44.99€
Plesk - 10 conturi
8€
8.99€
Plesk - 30 conturi
11€
12.99€
Plesk - nelimitat
19€
20.99€

 

Tarife Domenii
Extensie
Înregistrare
Transfer
Înregistrare Nou
Transfer Nou
.org
8.99€
8.99€
12.99€
12.99€
.info
11.99€
10.99€
14.99€
14.99€
.co.uk
6.99€
5.99€
7.99€
7.99€

 

Tariful anual de înregistrare, respectiv reînnoire al domeniilor .ro era diminuat în funcție de numărul de ani pentru care se dorea înregistrarea sau reînnoirea. Această scădere va fi eliminată, fiecare an de înregistrare, respectiv reînnoire fiind calculat pornind de la prețul de bază pentru înregistrarea unui domeniu .ro pe un an de zile * numărul de ani.

 

Tabel tarif domenii .ro
Perioadă
Preț curent
Preț nou
1 an
8.99€
8.99€
2 ani
16.98€
17.98€
3 ani
23.97€
26.97€
4 ani
29.96€
35.96€
5 ani
34.95€
44.95€
6 ani
41.94€
53.94€
7 ani
48.93€
62.93€
8 ani
55.92€
71.92€
9 ani
62.91€
80.91€
10 ani
69.90€
89.90€

blog

Ultimele noutăți Hostico
Divizare Facturi & Reînnoirea în masă
Divizare Facturi & Reînnoirea în masă

Funcționalități client Decembrie

Sfărșitul de an vine la Hostico cu noi elemente de funcționalitate introduse în contul de client

VPS KVM & Restructurări Servicii
VPS KVM & Restructurări Servicii

Actualizările Hostico pe luna Octombrie

Hostico aduce un nou serviciu de găzduire VPS pe tehnologia KVM

Izolare Subcontacte & Remote MySQL
Izolare Subcontacte & Remote MySQL

Funcționalități client Iulie

Dezvoltarea contului de client continuă, cu noul sistem flexibil de subcontacte și autentificarea prin Remote MySQL

Newsletter & Comasare facturi
Newsletter & Comasare facturi

Elemente de administrare cont

Noile elemente de administrare ale contului de client au fost implementate pe platforma Hostico

Hostico 5.0 & Actualizare pachete VPS
Hostico 5.0 & Actualizare pachete VPS

Actualizare website & servicii VPS

Venim în întâmpinarea utilizatorilor cu o nouă versiune îmbunătațită a site-ului și noutăți cu privire la serviciile VPS

SitePad & Update
SitePad & Update

SitePad și noi funcționalități

Vezi noile funcționalități disponibile, noul sitebuilder SitePad, posibilitatea de modificare a perioadei de facturare și transferul serviciilor între clienți

xCMS & Pago
xCMS & Pago

xCMS hosting și plata prin Pago

Află totul despre soluțiile xCMS web hosting, implementarea serviciului de plată Pago și noua aplicație de asistență online lansată de Hostico

Opțiune suplimentară SEO & SpamExperts
Opțiune suplimentară SEO & SpamExperts

Serviciu SEO & SpamExperts

Hostico implementează serviciile SEO Hosting și SpamExperts ca opțiune pentru planurile de web hosting Start, Business și Reseller.