Servicii noi VPS pe tehnologia KVM și restructurări adiționale

 
Hostico aduce un nou serviciu de găzduire VPS pe tehnologia KVMHosticoblogPublicat la 12/10/2022 de Mark Dohi
VPS KVM & Restructurări Servicii

După cum ați observat din ultimele articole din secțiunea de Blog, dezvoltarea funcțiilor și serviciilor oferite la nivelul contului de client reprezintă un aspect important pentru noi, încercând în permanență să aducem inovații care să îmbunătățească experiența utilizatorului. În paralel, dezvoltatorii noștri au pus bazele unui nou serviciu de găzduire web: Servere Virtuale Private (VPS) pe tehnologia KVM.

În cele ce urmează vom trece peste noile servicii Hostico și ce modificări vor fi implementate odată cu introducerea acestora.

Servere Virtuale Private (VPS) pe tehnologia KVM

Până în prezent, toate serverele VPS din oferta Hostico au fost configurate pe virtualizare OpenVZ, soluție care a permis o izolare și administrare eficientă a resurselor alocate serverelor virtuale. Înlocuirea tehnologiei OpenVZ vine ca un preambul pentru lansarea unor servicii IaaS respectiv cloud în viitorul apropiat pe baza KVM.

KVM (acronim pentru Kernel-Based Virtual Machine), este o tehnologie de virtualizare bazată pe kernel-ul Linux cu funcție de hypervisor, care oferă posibilitatea creării și administrării unor mașini virtuale cu diferite sisteme de operare fiind una dintre tehnologiile care simulează cel mai fidel un server fizic.

Datorită fiabilității sistemului, KVM se remarcă prin:

  • performanță ridicată în procesarea datelor;
  • scalarea automată a resurselor pentru a răspunde la sarcini grele;
  • securitate sporită datorită implementării directe a KVM în codul sursă al nucleului Linux;
  • acces complet asupra echipamentului:

Serverele VPS KVM vor fi lansate pe echipamente noi care au în componență procesoare AMD, stocarea fiind realizată pe SSD-uri de tip NVMe, sporind astfel considerabil atât puterea de procesare cât și viteza de scriere / citire.
Introducerea serverelor KVM va aduce și o restructurare la nivelul configurațiilor VPS, noile pachete având următoarele caracteristici:

 

Plan
Spațiu
Memorie
Procesor
Tarif
VS0
25GB
2 GB RAM
1 CPU
9.99 € / lună
VS1
50 GB
4 GB RAM
2 CPU
19.99 € / lună
VS2
100 GB
8 GB RAM
4 CPU
39.99 € / lună
VS3
150 GB
16 GB RAM
4 CPU
64.99 € / lună
VS4
300 GB
32 GB RAM
8 CPU
129.99 € / lună
VS5
500GB
64 GB RAM
16 CPU
259.99 € / lună

*Tarifele din tabel nu conțin TVA-ul aferent de 19%

Pachetele VPS care se află deja pe virtualizarea OpenVZ vor rămâne active, însă la cerere se poate solicita o migrare gratuită către noile pachete respectiv servere.
Mutarea pe noile configurații se va realiza fie prin recalcularea sumei rămase achitate în avans, fie prin achitarea diferenței de preț dintre cele două servicii de găzduire.
Pentru orice recomandări sau solicitări de migrare către VPS-urile KVM, vă rugăm contactați echipa de suport Hostico, pe una dintre modalitățile disponibile.

Mai multe informații referitoare la serverele VPS KVM găsiți în articolele: Ce este KVM? și Care este diferența dintre SSD și NVMe?

Actualizări panou de control VPS

Versiunea 2.x.x a panoului de control Webuzo (oferit gratuit în cadrul serviciilor VPS) va înceta să mai primească actualizări din partea dezvoltatorilor în lunile ce urmează. Acest lucru va duce la imposibilitatea Hostico de a asigura integritatea securității la nivelul VPS-ului, fapt pentru care am decis înlăturarea serviciului din oferta actuală.

Opțiunea de panou gratuit va fi păstrată în continuare sub forma ISPconfig, acesta fiind o soluție stabilă și securizată, avantajul major reprezentându-l sursa deschisă a aplicației, care permite personalizarea în funcție de necesități.

Modificări asistență

Introducerea noilor pachete VPS KVM aduce cu sine o modificare la nivelul asistenței. Implementarea modificărilor vine ca o aliniere a serviciilor Hostico cu standardul pieței de Web Hosting atât din România cât și cea din afară.

Gratuitatea suportului tehnic va fi pastrată în continuare la toate serverele virtuale administrate de Hostico, însă clienții care doresc realizarea de sarcini în afara asistenței standard, vor avea de acum posibilitatea achiziționării unor ore de asistență suplimentare.

Orele de asistență achiziționate în mod direct vor fi taxate la un tarif de 10 EURO + TVA acestea având perioadă de valabilitate nelimitată.

Restructurarea coșului de cumpărături

În urma analizei realizate intern după reproiectarea Hostico pe varianta 5.0, coșul de cumpărături a fost restructurat, pentru a fi mai intuitiv și mai ușor de folosit.
De acum, în funcție de serviciile contractate, veți avea posibilitatea adăugării de opțiuni adiționale în cadrul serviciilor VPS. Serviciile suplimentare oferite în momentul actual sunt:

  • Litespeed
  • Cloudlinux
  • Immunify
  • Certificate SSL
  • Softaculous
  • Spam Experts

În baza feedback-ului recepționat, vom lua în considerare implementarea și altor servicii.
Serviciile partajate vor recepționa și acestea opțiuni suplimentare, însă vor fi mai puține la număr întrucât majoritatea celor prezentate anterior se regăsesc deja gratuit la achiziția oricărui pachet partajat.

Securizarea convorbirii telefonice

Centrala telefonică a reprezentat mereu o oportunitate de a soluționa problemele direct, fără să fie nevoie neapărat să fim în fața unui calculator, însă de multe ori interlocutorul nu poate fi identificat clar pentru a se putea transmite informații cu caracter privat sau a putea opera acțiuni care pot avea efecte directe asupra contului.

Drept urmare, toate apelurile telefonice în care se solicită informații legate de contul sau serviciile deținute vor fi operate doar în baza unui cod PIN de securitate.
Codul este unul auto-generat din interfața de client Hostico, aceasta având valabilitate de 24 ore, după care din motive de securitate va fi generat unul nou.
Pe lângă securitatea sporită, utilizarea PIN-ului oferă un avantaj major pentru cei care lucrează în echipă, persoanele terțe având astfel posibilitatea de a solicita asistență telefonică chiar dacă nu figurează ca și titular de cont.

Mai multe informații legate de codul PIN găsiți în secțiunea de întrebări frecvente: Ce este codul PIN, și la ce se utilizează?

eFactura

Începând cu 1 Iulie facturile emise pe format electronic către instituțiile statului prezintă obligativitatea încărcării prin sistemul național RO e-Factura (OUG 120/2021 aliniere la cerințele Directivei Europene 2014/55/UE/16).
Hostico a implementat măsurile tehnice necesare ca toate facturile fiscale emise către instituțiile publice să fie transmise prin intermediul platformei e-Factura.

Reglementări ANPC

Un ordin al ANPC a fost adoptat în luna Iulie (2022) prin care se reglementează două noi obligații pentru magazinele online și anume:

Cele două reglementări vin în ajutorul consumatorilor pentru a le oferi posibilitatea de soluționare a eventualelor litigii pe care le pot avea cu un comerciant.
Ordinul a intrat în vigoare la 18 august, iar verificarea din partea ANPC va putea începe după data de 4 septembrie 2022, astfel îndrumăm ca toate website-urile care pot face obiectul acestei legi să opereze modificările în cauză.

Materialele grafice, precum și dispoziția legală sunt publicate în monitorul oficial.

Actualizare termeni și condiții

Pentru o mai bună administrare a modificărilor legale în cadrul website-ului Hostico, a fost implementată o adresa web pentru urmărirea tuturor actualizărilor termenilor și condițiilor: Actualizări termeni
Această pagină este accesibilă doar prin link-ul direct sau prin intermediul notificărilor legale trimise pe email, nefiind în prezent inserat în meniul principal al website-ului.
Recomandăm verificarea periodică a informațiilor publicate pe pagina în cauză, pentru a fi la zi cu ultimele modificări.

blog

Ultimele noutăți Hostico
Actualizări tarifare licențe & domenii
Actualizări tarifare licențe & domenii

Modificări de preț cPanel, Plesk & Domenii

Aflați toate informațiile cu privire la noile tarife in cadrul licențelor cPanel & Plesk, precum și noile prețuri în cadrul extensiilor de domenii

Ore de asistență & Actualizări cPanel & Plesk
Ore de asistență & Actualizări cPanel & Plesk

Sistem de asistență în cadrul contului Hostico

Aflați toate informațiile cu privire la noul sistem de asistență clienți, tranziția către modulul de plată carduri BT, precum și actualizările de preț cPanel & Plesk

Divizare Facturi & Reînnoirea în masă
Divizare Facturi & Reînnoirea în masă

Funcționalități client Decembrie

Sfărșitul de an vine la Hostico cu noi elemente de funcționalitate introduse în contul de client

Izolare Subcontacte & Remote MySQL
Izolare Subcontacte & Remote MySQL

Funcționalități client Iulie

Dezvoltarea contului de client continuă, cu noul sistem flexibil de subcontacte și autentificarea prin Remote MySQL

Newsletter & Comasare facturi
Newsletter & Comasare facturi

Elemente de administrare cont

Noile elemente de administrare ale contului de client au fost implementate pe platforma Hostico

Hostico 5.0 & Actualizare pachete VPS
Hostico 5.0 & Actualizare pachete VPS

Actualizare website & servicii VPS

Venim în întâmpinarea utilizatorilor cu o nouă versiune îmbunătățită a site-ului și noutăți cu privire la serviciile VPS

Servicii & Funcționalități
Servicii & Funcționalități

Plată recurentă și actualizare web hosting

Află totul despre noutătile implementate în cadrul pachetelor de găzduire web, și funcționalitățile aduse contului de client Hostico

SitePad & Update
SitePad & Update

SitePad și noi funcționalități

Vezi noile funcționalități disponibile, noul sitebuilder SitePad, posibilitatea de modificare a perioadei de facturare și transferul serviciilor între clienți