Configurarea directivelor PHP în cPanel pe pachetele de găzduire de tip VPS prin MultiPHP INI Editor
Acest articol vă descrie pașii necesari configurării directivelor PHP pe pachetele de găzduire de tip VPS prin MultiPHP INI Editor
Introducere
- cPanel oferă posibilitatea configurării directivelor PHP la nivel de domeniu (domeniu de completare, subdomeniu, etc) prin MultiPHP INI Editor. În funcţie de cerințele aplicațiilor instalate sau a site-urilor create, putem să modificăm mai multe directive PHP, cum ar fi: display_errors, error_reporting, max_input_vars, max_input_time, memory_limit, post_max_size, log_errors, upload_max_filesize, etc.
Cerințe
- Pentru a putea configura directivele PHP a unui domeniu, subdomeniu sau domeniu de completare, va trebui să accesăm panoul de control cPanel. Această acțiune se poate realiza fie prin accesarea domeniu.xx/cpanel sau cpanel.domeniu.xx, fie din interfața WHM. Datele de administrare WHM se pot găsi în emailul cu datele de administrare ale VPS-ului.
Pași
- O dată ce s-a accesat panoul de control, vom merge spre secțiunea Software și vom face click pe MultiPHP INI Editor.
- În fereastra următoare vom avea posibilitatea de a modifica valorile directivelor PHP în două moduri:
Basic Mode - configurarea directivelor cu ajutorul unor butoane interactive și câmpuri de input.
Editor Mode - configurarea directivelor prin editarea directă a fișierului php.ini, aflat în calea /home/UTILIZATOR/public_html/php.ini
- Pe fila Basic Mode, sub Configure PHP INI basic settings, vom selecta domeniul pentru care dorim să facem modificările.
- După ce s-a selectat domeniul, se va încărca o listă cu directivele PHP de bază. Tot aici vom putea face și configurările dorite cu ajutorul butoanelor interactive și a câmpurilor de input. Pentru a salva noile valori, vom face click pe butonul Apply de la baza paginii.
- Vom fi întâmpinați de un mesaj de confirmare: Successfully applied the settings.
- Dacă directiva PHP nu este prezentă în listă, o vom putea configura cu ajutorul Editor Mode. Vom face click pe fila Editor Mode și vom selecta domeniul dorit din listă.
- După ce s-a selectat domeniul, vom avea posibilitatea să edităm manual fișierul php.ini printr-un editor de text. O dată ce directivele PHP au fost adăugate/modificate vom face click pe butonul Save din dreapta paginii.